ДО УВАГИ ЧЛЕНІВ ОРТПП!

12.04.2024

Одеська регіональна торгово-промислова палата (ОРТПП) висловлює Вам свою повагу та повідомляє про наступне:

1. На засіданні Ради ТПП України, яке відбулося 28 березня 2024 року, було розглянуто скаргу ТОВ «ГЛАССПАК» (директор Богля С.С.) щодо правильності застосування Статуту ОРТПП та інформацію Президента ОРТПП Шувалова С.Є. щодо спроби незаконного проведення позачергових Загальних зборів членів ОРТПП.

За результатами розгляду  Радою палати ТПП України було прийнято рішення № 5(4),  відповідно до якого постановили: відхилити скаргу директора ТОВ «ГЛАССПАК»  та  вважати повноваження членів відповідних керівних органів ОРТПП легітимними до скликання чергових Загальних зборів членів палати, а також  вважати недоцільним проведення позачергових Загальних зборів членів ОРТПП шляхом особистої очної присутності до врегулювання ситуації та скасування/припинення дії правового режиму воєнного стану на території Одеської області.

Також, члени Ради ТПП України висловили підтримку Президенту ОРТПП Шувалову С.Є., та засудили дії ініціативної групи членів ОРТПП у період дії воєнного стану в Україні.

2. Одеською регіональною торгово-промисловою палатою отримано повідомлення від Боглі Степана Степановича, що 19.04.2024 року буде відбуватися  проведення позачергових загальних зборів ОРТПП,   в приміщені Одеського національного університету  імені І.І. Мечникова.

Слід зазначити, що 10 квітня 2024 року  Господарський суд Одеської області  (справа  № 916/1483/24  за позовом ОРТПП стосовно  визнання протиправними дії члена ОРТПП  ТОВ “ГЛАССПАК”, в особі директора Боглі С.С. щодо скликання позачергових загальних зборів 19.04.2024 р.) задовольнив клопотання ОРТПП та   ухвалив наступне :

1) Заборонити 19 квітня 2024 р. Загальним зборам членів Одеської регіональної торгово-промислової палати приймати рішення з наступних питань порядку денного:

- Обрання Голови та секретаря Загальних зборів членів ОРТПП;

- Обрання мандатної комісії Загальних зборів;

- Затвердження порядку  денного;

- Обрання лічильної комісії ОРТПП;

- Звіт екс-президента щодо підсумків діяльності ОРТПП за 2019-2023 роки;

- Звіт Ревізійної комісії ОРТПП за 2019-2023 року;

- Обрання терміном на п'ять років Ради ОРТПП (Ради Палати);

- Обрання терміном на п'ять років Ревізійної комісії ОРТПП;

- Внесення змін до Статуту ОРТПП.

2) Заборонити суб’єктамдержавної реєстрації, визначеним Законом "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань", вчиняти/здійснювати, щодо Одеської регіональної торгово-промислової палати (код ЄДРПОУ 02944722) будь-які реєстраційні дії, пов'язані з внесенням змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань  та будь-які реєстраційні дії на підставі документів (протоколів актів, витягів з протоколів тощо), складених за результатами проведення 19 квітня 2024 р. Загальних зборів членів Одеської регіональної торгово-промислової палати.

3)11 квітня 2024 рокувідбулося позачергове засідання Президії палати ОРТПП, на якому було прийнято рішення, у зв’язку з грубим порушенням вимог Статуту ОРТПП та відповідно до   ст. 4.8. Статуту , виключити із членів ОРТПП наступні підприємства:

-  ПАТ «ПЛАСКЕ» (директор Платонова Л.І., засновник  Платонов О. І.);

-  ТОВ «ГОФЕР КОРПОРЕЙШН» (директор Дігол С.О.,засновник - Дігол С. О.);

- ТОВ «ГЛАССПАК», (директор Богля С. С., засновники- Нестеренко С. М., Тер-Мінасов М. М., Тер-Мінасов А. М.);

- ТОВ «ГЛАССРАЙЗ» (Генеральний директор Нестеренко Г. М.(засновник Нестеренко С. М.);

- ФIРМА «АМОС» МПП (Генеральний  директор – Крикливий М. Ф. (засновник Нестеренко  С. М.).

Наголошуємо, що вищевказані підприємства у подальшому не мають право брати участь у роботі Загальних зборів ОРТПП, та здійснювати інші дії, пов’язані з членством в ОРТПП та у ТПП України.

4) У зв’язку з тим, що  деякими членами палати розповсюджується неправдива інформація   щодо  тяжкого  економічного становища  ОРТПП  та щодо знаходження показників діяльності палати на останньому місці, серед торгово-промислових палат України, долучаємо  відповідні статистичні данні діяльності  за I квартал 2024 р., згідно з якими  ОРТПП займає перше місце в Україні, серед інших регіональних ТПП, яке й займала на протязі останніх років, незважаючи на  пандемію коронавірусу та воєнний стан в Україні.

Додаток