Тел. (097) 099-89-41

Імплементування проєкту SBC (Students Business Career). Результати.

24.12.2021

Одеська регіональна торгово-промислова палата спільно з Одеський національний університет імені І.І. Мечникова, за сприяння та підтримки Посольства США в Україні U.S. Embassy Kyiv Ukraine, імплементували бізнес-освітній проєкт SBC (Students Business Career). Основною метою проєкту є розвиток активної співпраці між навчальними закладами, державним сектором, підприємницької ініціативою та бізнесом.
Цільовою аудиторією проєкту було обрано 30 студентів 2 - 3 курсу економіко-правового факультету Одеський національний університет імені І.І. Мечникова
Проєктом запроваджено 5-місячну програму наставництва SBC (студентська бізнес-кар’єра), коли студенти вищих навчальних закладів та підприємці, бізнесмени, які були безпосередньою цільовою аудиторією, зустрічались віч-на-віч, щоб подолати величезний розрив між вищою освітою та реальним світом бізнесу, ринком праці.
В результаті 30 студентів пройшли програму наставництва за 7 напрямами (модулі): Бізнес-планування, Лідерство, Управління якістю, Брендинг, Франчайзинг, Бізнес-етикет, SMM та 3 практичних майстер-класи (воркшопи): HR, бізнес-баттл, воркшоп загальний менеджмент (113 год. навчання).
Як результат 10 менторів залучені як ментори-наставники, в тому числі 1 експерт США (5 годин практики на основі досвіду США), 1 експерт з Німеччини (Берлін).
Також у рамках проєкту були проведені виїзні навчальні заходи на 5 бізнес-підприємств: ТОВ «MB Карго», ТОВ «Одескабель», ТОВ «Crein Ukraine Юкреін», ТОВ «Телекарт-прилад», Одеську регіональну торгово-промислову палату.
Учасниками з урахуванням напрацьованих знань здійснювалась підготовка спеціального завдання проєкту (розробка інвестиційного проєкту «Парк розваг») утвореними двома командами учасників проєкту.
Під час фінального пітчингу студентські команди-учасниці, спираючись на отримані нові інструменти ведення бізнесу та менторські поради презентували 11 членам професійного журі (експерти, ментори, власники бізнесу, проєктні управлінці) 2 інвестиційні проєкти «Парк розваг», а саме:
1. Космічний проєкт майбутнього «СOSMOVIELE» - запропонована стратегія та візія, яка могла доторкнутись до всесвіту відвідувачів.
2. Футуристичний проєкт – простір «Parkwill». Основною ідеєю парку було побудувати систему футуристичного простору для відпочинку.
Під час підготовки обох проєктів створено системи менеджменту, маркетингу, PR, адаптивна система управління персоналом та фінансова модель.
За підсумками проєкту SBC (Students Business Career) 30 учасникам програми було вручено іменні сертифікати.
Проєкт реалізувався Одеською регіональною торгово-промисловою палатою за підтримки Посольства США в Україні U.S. Embassy Kyiv Ukraine.

Теги:SBC_(Students_business_career), Students_business_career, Students_ORCCI