Тел./факс: (048) 734-10-24

Президент ОРТПП підписав меморандум про співпрацю з ТПП Дурбану (ПАР)

04.02.2021

Українська сторона готова розглянути ділові пропозиції партнерів з ПАР щодо подальшого розвитку торгово-економічного співробітництва у тому числі й на регіональному рівні.

За сприяння ТПП України 3лютого відбулася онлайн зустріч  Україна-ПАР (Дурбан) за участю керівництва ТПП обох сторін, Послів України та ПАР, а також президентів Миколаївської, Одеської та Херсонської регіональних торгово-промислових палат. У ході зустрічі сторони домовились посилити взаємні економічні відносини і сприяти інвестиціям. Торгово-промислові палати заручились підтримкою щодо укріплення існуючих і встановлення нових ділових стосунків між бізнесменами з двох сторін у таких сферах, як виготовлення сировини, готової продукції, предметів споживання тощо. Зазначена необхідність проведення подальшої роботи щодо збільшенню обсягів двосторонньої торгівлі, які значно скоротилися за останні роки, а також збільшення потоків вантажів через порти південних областей України  як в напрямку ПАР – Україна - ЄС, так і в зворотному напрямку. Сторони також відзначили важливість розвитку туристичної сфери після закінчення пандемії коронавірусу.  Заплановано організацію торговельної місії України до ПАР (орієнтовно у квітні) та проведення B2B-форуму із залученням ділових кіл обох країн. Учасники  зустрічі були поінформовані про створення найближчим часом Українсько-Південно-Африканську Ділову раду. Президенти трьох українських регіональних ТПП також представили відео-презентації щодо можливості залучення іноземних інвестицій в Миколаївську,  Одеську та Херсонську області. Наприкінці заходу президенти регіональних торгово-промислових палат України, зокрема Президент ОРТПП Шувалов С.Є., підписали меморандуми про співпрацю з ТПП Дурбану.